Mikor jön a Jézuska?

Talán nincs is olyan gyermek, akiben ne fogalmazódna meg a kérdés: Mikor jön a Jézuska? Bár minden családnak megvan a maga szokása, ennek a megválaszolása nem is olyan egyértelmű. Nézzük meg, miért!

Miért nehéz kérdés, hogy mikor jön a Jézuska?

Az amerikai filmek alapján azt is gondolhatnád, hogy karácsonykor nem is a Jézuska, hanem a Mikulás látogat el hozzánk. Ráadásul mindig éjszaka érkezik a kéményen keresztül, sőt tejet és kekszet is illik neki készíteni.

Bár a karácsony egy keresztény ünnep, mára számos családban teljesen más értelmet kapott. Míg Amerikában merőben eltérő szokások uralkodnak az európai hagyományhoz képest, addig Magyarországon belül is csak viszonylag egységes az ünneplés menete. Ennek oka, hogy még azt sem könnyű megállapítani, hogy hány napos a karácsony.

Nos, ha sikerült jól összezavarnom téged, ideje tisztába tennem, hogy mikor jön a Jézuska.

Mikor jön a Jézuska?

Magyarországon a legtöbb családban december 24-én délután vagy estefelé jön a Jézuska. A gyerekek ilyenkor találják meg az ajándékokat a karácsonyfa alatt, és ekkor bontják ki ragyogó szemekkel és nagy mosollyal.

Természetesen ettől eltérő szokások is lehetnek. Van, aki azt a hagyományt ápolja, hogy a Jézuska december 25-én reggel érkezik. Másoknál pedig már 24-én reggel, hogy a gyerekek egész nap kiélvezhessék ajándékaikat. Ez a családtól és a gyermekek életkorától is függ.

Tehát arra, hogy mikor jön a Jézuska, nincs kőbe vésett szabály. Neked sem kell ezen rágódnod, nyugodtan alakítsd úgy, ahogy a ti életviteleteknek megfelel.

Érdekel, hogy pontosan hány nap múlva lesz karácsony? Nézd meg akár évekre előre karácsonyi visszaszámlálóinkat!

Ne felejtsd el megírni nekünk, hogy: nálatok mikor jön a Jézuska?

Szólj hozzá!